direct naar inhoud van 2.1 Historie plangebied
Plan: Borculo, Bedrijventerreinen 2011
Status: vastgesteld
Plantype: bestemmingsplan
IMRO-idn: NL.IMRO.1859.BPBCL20110003-1000

2.1 Historie plangebied

De bedrijventerreinen zijn terreinen die zich na de Tweede Wereldoorlog hebben ontwikkeld. Vanuit het centrumgebied heeft deze ontwikkeling zich noordoostwaarts voorgedaan. De bedrijventerreinen zijn zeer gemengde terreinen met veel verschillende soorten bedrijvigheid en op sommige locaties burgerwoningen.

Het bedrijf Friesland Campina Domo is nadrukkelijk aanwezig in het plangebied. Dit bedrijf kent een zeer groot oppervlak, samen met het distributiecentrum dat ten noorden van de fabriek ligt. Dit bedrijf is al decennia lang in Borculo gevestigd en is de motor geweest voor de verdere ontwikkeling van bedrijventerreinen.

Vanaf halverwege de jaren tachtig van de vorige eeuw is de sprong over de Berkel gemaakt, met de uitgifte van het terrein Overberkel. Binnen het plangebied bevinden zich nog een paar vooroorlogse woningen en voormalige agrarische bedrijven.

Het terrein Hambroek II is voor een groot deel nog onbebouwd. Wel geldt hier een bestemmingsplan dat bedrijfsbebouwing mogelijk maakt.