direct naar inhoud van 8.2 Overleg
Plan: Neede, Woongebieden 2011
Status: vastgesteld
Plantype: bestemmingsplan
IMRO-idn: NL.IMRO.1859.BPNDE20090016-1000

8.2 Overleg

Volgens artikel 3.1.1. Besluit ruimtelijke ordening moet het bestemmingsplan worden voorgelegd aan het waterschap en aan die diensten van provincie en rijk die betrokken zijn bij de zorg voor de ruimtelijke ordening of belast zijn met de behartiging van belangen die in het plan in het geding zijn.

Het voorontwerpbestemmingsplan is op 15 juni 2011 voorgelegd aan de volgende

instanties:

  • VROM-inspectie;
  • Waterschap Rijn en IJssel;
  • Alliander;
  • Gasunie;
  • KPN Telecom;
  • Vitens;
  • Veiligheidsregio Noord- en Oost-Gelderland.

Naar aanleiding hiervan zijn de volgende schriftelijke reacties ontvangen:

VROM-inspectie

Het voorontwerpbestemmingsplan “Neede, Woongebieden 2011” geeft de betrokken rijksdiensten geen aanleiding om opmerkingen te maken. Dit, gelet op de nationale belangen in de RNRB (Realisatieparagraaf Nationaal Ruimtelijk Beleid).

Waterschap Rijn en IJssel

Het waterschap heeft het voorontwerpbestemmingsplan beoordeeld. Zij schrijven dat niet de juiste bestemmingen op de verbeelding staan. Een deel van het persleidingentracé ontbreekt op de verbeelding.

Het waterschap verzoekt om deze elementen alsnog op te nemen. Nieuwe bebouwing op deze gronden mag niet mogelijk zijn. Tenzij een ontheffing en advies van het waterschap dit alsnog toestaan. Ook verzoekt het waterschap om een aanlegvergunningenstelsel om de leidingstrook te vrijwaren voor andere werkzaamheden.

Reactie gemeente

Het genoemde deel van het leidingentracé (ongeveer ter hoogte van de voormalige spoorbaan bij de Peppelendijk) ontbreekt inderdaad op de verbeelding van het voorontwerpbestemmingsplan. De persleidingen zijn nu volledig opgenomen in het ontwerpbestemmingsplan. In de bestemming Leiding-Riool is in de regels een vergunningstelsel beschreven voor andere werkzaamheden.

N.V. Nederlandse Gasunie

Het voorontwerpbestemmingsplan geeft de Gasunie geen aanleiding tot het maken van opmerkingen.

Veiligheidsregio Noord- en Oost-Gelderland (VNOG)

De VNOG kan zich vinden in de uitgangspunten en de uitvoering van berekeningen. Ook constateren zij dat er geen knelpunten zijn ten aanzien van de zelfredzaamheid van burgers en de bestrijding van incidenten.

Alliander, KPN Telecom en Vitens

Van de hierboven genoemde instanties is niet (tijdig) een schriftelijke reactie ontvangen. Wij gaan er vanuit dat zij instemmen met het aan hen verzonden voorontwerpbestemmingsplan.