direct naar inhoud van 2.4 Sportvoorzieningen
Plan: Ruurlo, Willibrordusschool en sportvelden 2012
Status: vastgesteld
Plantype: bestemmingsplan
IMRO-idn: NL.IMRO.1859.BPRLO20090009-1000

2.4 Sportvoorzieningen

De VV Ruurlo is een bloeiende sportvereniging met een accommodatie te Ruurlo. In de huidige situatie zijn in het plangebied vier voetbalvelden van natuurgras, twee oefenhoeken, kleedkamers en een kantine gelegen.

De voetbalvereniging wil met de tijd mee en wil haar velden herschikken. Het hoofdveld (veld 1) wordt hierbij gehandhaafd op de huidige locatie. Dit veld, of veld 2, zal een wijziging van natuurgras naar kunstgras ondergaan en kan daardoor intensiever gebruikt worden. Ook de ligging van het veld aan de Leusinkbrink (veld 4) blijft ongewijzigd. De twee velden die nu met de lange zijde parallel liggen aan het hoofdveld worden beide een kwartslag gedraaid (velden 2 en 3). Het hoofdveld en het meest noordelijk gelegen veld zullen verlicht worden volgens de geldende eisen en normen.

Voor de oefenterreinen geldt dat het kleine terrein aan de Leusinkbrink behouden blijft (trainingsveld 1). Deze is verlicht in de huidige situatie en zal verlicht blijven. Het oefenterrein in de hoek Nieuwe Weg/ Enkeerdlaan (trainingsveld 2) blijft voorlopig beschikbaar voor trainingen, maar zal wel worden gehalveerd in oppervlakte. Omdat voor dit gebied via dit bestemmingsplan een wijzigingsbevoegdheid is opgenomen, kan dat mogelijk veranderen in de toekomst.

Er bestaan plannen voor het oprichten van een zogenaamde pannakooi. De meest geschikte locatie hiervoor is in de nabijheid van de keerlus van het grote parkeerterrein.

Het opwaarderen van de accommodaties wordt ook mogelijk gemaakt voor de kantine. Het wordt middels onderhavig plan mogelijk om de kantine uit te breiden.

afbeelding "i_NL.IMRO.1859.BPRLO20090009-1000_0013.jpg" afbeelding "i_NL.IMRO.1859.BPRLO20090009-1000_0014.jpg"

Afbeelding 9: Oude en nieuwe situatie voetbalvereniging Ruurlo