direct naar inhoud van 5.6 Beveiliging
Plan: Panovenweg Dr. Slotlaan
Status: vastgesteld
Plantype: bestemmingsplan
IMRO-idn: NL.IMRO.1859.BPBGB20090021-1000

5.6 Beveiliging

De veiligheid van het terrein is een belangrijk aandachtspunt voor omwonenden in de directie of nabije omgeving van de voorziening. Ook voor bewoners en medewerkers is het treffen van adequate veiligheidsmaatregelen tegen invloeden van binnen, of van buitenaf, van groot belang.

De volgende maatregelen worden op het terrein aan de Panovenweg getroffen:

- Het terrein van LSG Rentray wordt omzoomd door een niet-overklimbaar hekwerk van 2 meter hoog. Het hekwerk wordt zoveel mogelijk ingebed in het groen. Vanaf de bui- tenzijde en vanaf binnen is het hek hierdoor nauwelijks waarneembaar. Toegang tot dit terreindeel is alleen mogelijk via een toegangshek dat grenst aan het nieuwe parkeer- terrein aan de Panovenweg en bij de ingang voor de school. Hoewel het in principe een open inrichting betreft, worden de hekken gedurende delen van de dag afgesloten,waarna dit terrein deel alleen via een gecontroleerde toegang te betreden is.

- Op het terreindeel van Trajectum waar bewoners worden behandeld en begeleid van- uit een verplichtend kader zal het terrein worden omzoomt door hekken tussen de 3 en 5 meter hoog. Dit deel van het terrein krijgt een eigen gesloten entree met toegang vanaf de Panovenweg. Toegang tot dit terrein deel wordt volledig gecontroleerd en is vergelijkbaar met een justitiƫle situatie.