direct naar inhoud van 5.7 Verlichting
Plan: Panovenweg Dr. Slotlaan
Status: vastgesteld
Plantype: bestemmingsplan
IMRO-idn: NL.IMRO.1859.BPBGB20090021-1000

5.7 Verlichting

LSG Rentray

LSG Rentray heeft alleen terreinverlichting nodig voor oriëntatie. Deze verlichting heeft een lage lichtsterkte en veroorzaakt nauwelijks hinder voor de omgeving. LSG Rentray denkt door middel van lage lantaarnpalen nog minder hinder te veroorzaken voor de omgeving. Aan de hand van het definitieve terreinontwerp zal er een lichtontwerp worden gemaakt.

Trajectum

Trajectum wil met de terreinverlichting 2 doelen bereiken: beveiliging en looppadverlichting.

Verlichting vanuit het oogpunt van beveiliging dient de omtrek van de gebouwen en het terrein tussen gebouwen en hekwerken te kunnen verlichten. De verlichting heeft geen continue karakter, maar kan zo nodig worden ingeschakeld. Deze verlichting zal geplaatst worden bij de hekwerken en waar nodig aan de gevels van gebouwen, nabij hoeken en entrees.

Verlichting vanuit het oogpunt van bereikbaarheid (looppadverlichting) zal worden geplaatst bij de belangrijkste looppaden tussen de gebouwen en naar de parkeergelegenheden. Deze verlichting heeft een continue karakter en wordt voorzien van schemerschakelaars.

Bij het lichtontwerp dient dus voldoende aandacht te worden besteed aan het veiligheidsgevoel van bezoekers, medewerkers en cliënten.

Op enkele punten zullen – voor dat veiligheidsgevoel en vanuit een oogpunt van beveiliging – camera's worden geplaatst, bijvoorbeeld bij de parkeergelegenheden. De lichtintensiteit zal hoog genoeg moeten zijn om camerabeelden mogelijk te maken.

Het definitieve lichtontwerp wordt gemaakt aan de hand van het definitieve terreinontwerp.