direct naar inhoud van 1.2 Begrenzing plangebied
Plan: Panovenweg Dr. Slotlaan
Status: vastgesteld
Plantype: bestemmingsplan
IMRO-idn: NL.IMRO.1859.BPBGB20090021-1000

1.2 Begrenzing plangebied

Rekken ligt in het oosten van de gemeente Berkelland. De gemeente ligt in het oosten van Gelderland en grenst aan Duitsland. De gemeente Berkelland ligt in de regio Achterhoek, andere gemeenten in deze regio zijn Bronckhorst, Doetinchem, Groenlo, Winterswijk, Montferland, Oude IJsselstreek en Aalten.

afbeelding "i_NL.IMRO.1859.BPBGB20090021-1000_0002.jpg"

Rekken is één van de elf kernen die samen de gemeente Berkelland vormen. Grotere plaatsen in de buurt van Rekken zijn in het westen Eibergen en Neede en in het noorden het twentse Haaksbergen. Berkelland telt in totaal ruim 45000 inwoners, hiervan wonen er ongeveer 1600 in de kern Rekken. Het dorp Rekken ligt aan de Berkel en ligt op circa 2,5 kilometer van het plangebied.

afbeelding "i_NL.IMRO.1859.BPBGB20090021-1000_0003.jpg"

Het plangebied wordt grofweg begrensd door de Van Ouwenallerlaan, de Dr. W.L. Slotlaan en de Niekerkerweg. Aan de oostzijde ligt de gemeente Vreden in Duitsland. De dichtsbijzijnde kern is Oldenkott op ongeveer 1,5 kilometer. De stad Vreden ligt op ongeveer 10 kilometer afstand. Het plangebied zelf wordt doorsneden door de Panovenweg, hierdoor ontstaan eigenlijk twee deelgebieden. Het gebied ten oosten van de Panovenweg is gekozen als nieuwbouwlocatie, de huidige activiteiten worden op deze locatie geconcentreerd. Voor dit gebied is het stedenbouwkundig plan 'Rentray Rekken' opgesteld, dit plan wordt toegelicht in Hoofdstuk 5. Het gebied ten westen van de Panovenweg is het 'vereveningsgebied', het merendeel van de huidige panden van LSG Rentray staat in dit gebied. Met de nieuwbouw en de veranderde situatie komen deze panden beschikbaar voor verkoop als woning. Een ander deel wordt gesloopt, deze gronden worden verevend, zie het vereveningsplan (Bijlage 2).